Web Analytics Made Easy - Statcounter

آداب‌ورسوم ماه میهمانی خدا همدلی، قناعت و باهم بودن را بیشتر برایمان تداعی می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر افلاک، در هر نقطه از ایران آداب‌ورسوم خاصی وجود دارد که مردم در ایام مختلف سال به‌رسم گذشتگان این آئین را اجرا می‌کنند؛ در ماه مبارک رمضان نیز در جای‌جای این سرزمین مردم طبق رسم و رسومی یک ماه را به روزه‌داری می‌پردازند، در هر یک از شهرها شیرینی‌ها، نان، غذاها و یا آش‌های مختص این ماه تهیه می‌شود و در وعده افطاری روزه‌داران با این خوراکی‌ها، روزه خود را افطار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

در بروجرد پخت شله‌زرد، موشکوفی، آش ماسوا، آش رشته، رنگینک، حلیم و حلوا برای وعده افطاری تهیه می‌شود و بانوان باسلیقه این خوراکی‌ها را که بسیار خوشمزه هستند تهیه‌کرده و بر روی سفره افطار قرار می‌دهند.

 

با توجه به اینکه در بروجرد کارگاه‌های زیادی انواع حلواجات و مرباها را تهیه می‌کنند، در ایام رمضان ارده‌شیره، حلوا روغنی، ارده خام و خرما، شیره کنجد در وعده افطاری مصرف می‌شود که بسیار انرژی‌زا هستند.

 

 

در این ماه افطاری دادن و میهمانی‌ها رونق زیادی دارد، در نخستین روزهای ماه مبارک رمضان همه افراد فامیل به خانه بزرگ‌ترها دعوت می‌شوند و اولین افطاری دسته‌جمعی را کنار فامیل و در منزل بزرگ‌ترها افطار می‌کنند.

 

در بسیاری از مساجد سفره‌های افطار به رنگ سادگی اما پُر از معنویت و صمیمت پهن می‌شود و از نمازگزاران با چند عدد خرما، یک استکان چای یا شیر و یک‌تکه نان و پنیر پذیرایی می‌شود.

 

 

کمک به نیازمندان و فقرا در ماه رمضان بسیار سفارش شده و بسیاری از خیرین و مردم در این ماه نیازمندان را محروم نگذاشته و در حد توان به آن‌ها کمک می‌کنند.

 

در گذشته ها که خبری از موبایل و ساعت نبود، در بسیاری از محله و حتی همسایه ها برای بیدار کردن افراد در هنگام سحر اقدام می کردند که یک رسم بسیار قشنگ خصوصا در روستاها بود.

 

در هنگام افطار، در برخی از مغازه‌ها آش‌های مختلفی تهیه‌شده و روزه‌داران طبق ذائقه از این آش‌ها خریداری می‌کنند تا در هنگام افطار میل کنند.

 

 

 

جزء خوانی قرآن در مساجد و حسینیه‌ها از دیگر برنامه‌هایی است که روزه‌داران هرروز یک جزء از قرآن را به‌صورت دسته‌جمعی قرائت می‌کنند.

 

پخت نذری در شب شهادت حضرت علی(ع) نیز انجام و در بین همسایگان و فامیل تقسیم می‌شود؛ مردم روزه‌دار در شب‌های قدر با حضور در مساجد مشغول دعا و نیایش می‌شوند، بسیاری از روزه داران در شب های قدر با حضور در پایگاه های انتقال خون، با عنوان نذر خون، اقدام به اهدای خون می‌کنند و به کمک نیازمند و بیماران می‌شتابند.

 

 

در  شب‌های قدر برنامه اکرام ایتام انجام می‌‍شود و بسیاری از خیرین، کودکان بی‌سرپرست را حمایت می‌کنند و هر ماه با پرداخت هزینه‌ای برای فرزندان معنوی اجر و ثواب فراوانی را از آن خود می‌کنند.

 

بعد از شب‌های قدر و در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، روزه داران کم کم خود را برای رسیدن عید فطر آماده می‌کنند و در این روز ابتدا در نماز عید فطر حضور می‌یابند و سپس دیدوبازدید و رفتن به خانه بزرگ‌ترها برای تبریک عید سعید فطر صورت می‌گیرد.

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود

ایسنا/لرستان مدیر مرکز لرستان شناسی دانشگاه لرستان گفت: اقوام ایرانی، جغرافیا، زبان، ادبیات و فرهنگ آنان سرمایه‌های اصلی انسانی، فرهنگی، طبیعی و اقلیمی ایران زمین هستند و ایران این میراث عظیم را ارج می‌نهد و قدر می‌شناسد.

علی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به فراخوان جشنواره سراسری اقوام ایران زمین، بیان کرد: امسال برای چهارمین بار به قصد معرفی و پاسداشت این سرمایه‌های عظیم ملی و قومی جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود.

دبیر علمی چهارمین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین ادامه داد: در این جشنواره مرکز لرستان‌شناسی، معاونت فرهنگی دانشگاه لرستان، جهاد دانشگاهی واحد لرستان، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و بنیاد لرستان‌شناسی مشارکت دارند.

نوری با بیان اینکه چهارمین جشنواره سراسری «اقوام ایران‌زمین» در لرستان ۲۵ اردیبهشت برگزار می‏‌شود، اضافه کرد: امیدوارم این جشنواره بتواند مثل سال‌های گذشته بلکه بهتر از آنها در تحکیم هویت ملی و در عین حال در شناسایی گستره و عمق و تنوع زبان و ادبیات و فرهنگ و هنر اقوام ایران زمین مؤثر باشد.

وی تصریح کرد: این جشنواره سراسری چند کارگروه دارد که از جمله آنها می‌توان به سه کارگروه اصلی و مهم آن یعنی علمی، هنری _ فرهنگی و اطلاع‌رسانی اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: در بخش علمی آن که به عهده مرکز لرستان‌شناسی است و با مسئولیت این مرکز انجام می‌شود، چند سمینار علمی با موضوعاتی شامل تاریخ اساطیری لرستان، گردشگری و ظرفیت‌های آن در لرستان و زبان و ادبیات لرستان برگزار می‌شود، این در حالی است که تاکنون نیز چند کارگاه و برنامه ازجمله کارگاه آبشارهای لرستان و اردوی علمی آبشارشناسی توسط کمیته علمی جشنواره برگزار شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • سبد متنوع پروژه های مشارکتی در شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • افتتاح نمایشگاه فرصت‌های متنوع یادگیری در هفته گرامیداشت مقام معلم
  • خبر‌هایی از بزرگداشت هفته کارگر و عقیدتی سیاسی سپاه
  • شوراها به بالندگی شهر و روستا کمک می‌کنند
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند